WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

Oudegracht 218 A

€ 995.000,-

Alkmaar

Kosten koper

Te Koop in “Het huis met de dolfijnen”

Wonen in aan de mooie Oudegracht in het centrum van Alkmaar.
Een unieke aanbieding voor een bijzonder ruim appartement (203 m2) op de 1e, 2e en 3e verdieping met daarbij ook een ruim dakterras met prachtig uitzicht over de stad Alkmaar.
Het monumentale pand dateert oorspronkelijk uit de laat 16e eeuw en is in 1783 ingrijpend verbouwd tot onderkomen voor de Generaal van het leger van Napoleon, met onder meer de gevelinvulling zoals deze er nu nog is. Een gevel met onder meer een markante middenrisaliet (de vooruitgebouwde entree), geblokte pilasters en festoenen van eikenbladeren. Daarbij de dolfijnen en een leeuwenkop.
Vele patriciërs, notabelen en polderbestuurders woonden er in de 17e en 18e eeuw. In de 19e eeuw kwam er een “kostschool voor jonge juffrouwen”, gevolgd door een verbouwing tot klooster als onderdeel van de naastgelegen kerk. Na het vertrek van de nonnen volgde rond 2000 een verbouwing tot appartementengebouw met meerdere bewoners (4 appartementen).

Het aangeboden appartement bereikt u via de monumentale hoofdentree met prachtige trapopgang. Het appartement meet totaal 203 m2 GO over 2 verdiepingen en een zolder.
Op de 1e verdieping (94 m2 GO) komt u via de mooie entreehal in de woonkamer met werkelijk prachtig uitzicht via de raampartijen op de Oudegracht. Hier is een zit- en een slaaphoek gecreëerd, eenvoudig tot een bijzonder riante living of in een woon- en slaapkamer aan te passen. De sfeervolle eetkeuken met werkeiland bevindt zich aan de achterzijde. Hier kunt u een klein balkon realiseren. Verder op deze verdieping een sfeervolle, luxe badkamer en een separaat toilet.

De 2e verdieping (103 m2 GO) is geheel aan u ter invulling. Tot voor kort was het in gebruik als grote, open praktijkruimte met kleed- en wasruimte. Er is een verbouwplan opgesteld voor bijvoorbeeld drie riante slaapkamers en een badkamer.
Boven de 2e verdieping is een zolderberging van ca 20 m2, (6m2 GO) onder de kap.

Via de centrale hal/trapopgang bereikt u uw dakterras dat u naar eigen inzicht doch onder toezicht van de gemeente Alkmaar kunt afwerken of uitbreiden met bijvoorbeeld extra woonruimte.
In de tuin heeft het appartement een berging met achterom via een achterliggende steeg.geregeld via een recht van overpad door de steeg.

Het appartement is prachtig en met behoud van de authentieke sfeer afgebouwd. Het biedt u vele mogelijkheden het geheel naar eigen inzicht verder in te delen en aan te wenden, e.e.a. natuurlijk met behoud van monumentale details.

De foto’s laten u veel zien, een bezichtiging kan dat nog veel meer. We verwelkomen u graag aan de Oudegracht 218A; een huis met historie en perspectief.

Verkoop collegiaal met Ouwejan Vastgoed Advies.

Lees meer +

Teer Heiloo

Kennemerstraatweg 209

1851 NA HEILOO

Bezichtiging plannen

Je wilt een bezichtiging plannen voor Oudegracht 218 in Alkmaar.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs

€ 995.000,- Kosten koper

Soort appartement:

Bovenwoning

Status:

Beschikbaar

Aanvaarding:

in overleg

Bouw
Bouwjaar:

Woonoppervlakte:

198 m2

Inhoud:

900 m3

52.630672