fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Samen een woning kopen, wat komt daarbij kijken?

De drie belangrijkste punten op een rij

Samen een huis kopen is een spannende stap in een relatie. Het is een avontuur vol emoties, beslissingen en papierwerk. Of je nu een stel bent dat voor het eerst een huis koopt of dat jullie samen een nieuw hoofdstuk beginnen, er zijn een aantal cruciale stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt. We hebben de drie belangrijkste punten onder elkaar gezet om op orde te hebben als je gaat samenwonen.

 

1. Financiën op orde hebben

Breng jullie financiële situatie in kaart. Dit omvat niet alleen het bepalen van het totale budget voor het huis, maar ook het regelen van hypotheekfinanciering, en welke maandlasten daarbij komen kijken. Raadpleeg een van onze financieel adviseurs om de beste hypotheekopties te bespreken en kies een plan dat past bij jullie levensstijl en toekomstplannen. Als je goed inzicht hebt in wat je bestedingsruimte is, dan kun je direct gerichter gaan zoeken. Het is dan ook slim om je te laten begeleiden door een aankoopmakelaar, om zeker te zijn dat wat je koopt, ook dat waard is. Een aankoopmakelaar helpt je namelijk niet alleen met het zoeken van een woning, maar kijkt bijvoorbeeld ook naar de staat van de woning en helpt je met het onderhandelen.

 

2. Rekening houden met de risico’s

Soms gaan relaties over, en gaat ieder weer zijn eigen weg. Het is niet leuk om aan te denken, maar wel goed om op voorbereid te zijn. Een samenlevingscontract is niet wettelijk verplicht, maar het word sterk aanbevolen. Het regelt zaken als eigendom, financiën en verantwoordelijkheden. Een goed samenlevingscontract kan handig zijn bij het voorkomen van geschillen in de toekomst. Overweeg het opstellen van een contract met behulp van een notaris.

 

3. Verzekeringen

Er zijn meerdere verzekeringen die belangrijk zijn om te hebben zodra je samen een woning bezit.

Inboedelverzekering: Een inboedelverzekering verschilt van een opstalverzekering doordat het de persoonlijke eigendommen binnen je huis dekt. Dit omvat zaken als meubels, elektronica, kleding, sieraden en andere persoonlijke bezittingen. Dus, terwijl de opstalverzekering gericht is op de structuur van het huis, richt de inboedelverzekering zich op de spullen ín het huis.

Opstalverzekering: Een opstalverzekering is een verzekering die de structurele elementen van een gebouw dekt. Dit omvat zaken als de fundering, muren, het dak, de vloeren en ingebouwde voorzieningen zoals keukens en badkamers. Kortom, alles wat vastzit aan het huis. Deze verzekering beschermt je tegen schade veroorzaakt door gebeurtenissen zoals brand, storm, inbraak, of waterschade. Het is vaak verplicht voor huiseigenaren met een hypotheek, maar zelfs als je geen hypotheek hebt, is het verstandig om je huis te beschermen met een opstalverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering: Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die voortkomen uit schadeclaims die tegen jou worden ingediend wegens letsel of schade aan eigendommen van anderen. Stel je voor dat je per ongeluk iemand verwondt of iemands eigendom beschadigt, dan kan die persoon een schadeclaim tegen je indienen. Een aansprakelijkheidsverzekering komt dan tussenbeide om de kosten van juridische verdediging en eventuele schadevergoedingen te dekken, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering.

Overlijdensrisicoverzekering: Een overlijdensrisicoverzekering is een vorm van levensverzekering die is ontworpen om financiële bescherming te bieden aan de nabestaanden van de verzekerde in het geval van overlijden. In tegenstelling tot een reguliere levensverzekering, die gedurende de hele levensduur van de verzekerde loopt, heeft een overlijdensrisicoverzekering een specifieke looptijd.

Als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, keert de overlijdensrisicoverzekering een vooraf bepaald bedrag uit aan de begunstigden. Dit bedrag kan helpen om financiële verplichtingen zoals hypotheekschulden, leningen of andere kosten te dekken, waardoor de nabestaanden financiële stabiliteit behouden.

 

Door deze aspecten te overwegen en te regelen, leggen jullie een stevige basis voor het nieuw avontuur, en zijn jullie goed voorbereid op de toekomst. Onze makelaars en adviseurs staan voor je klaar om je door het gehele traject te begeleiden en je waar nodig te ontzorgen. Van het zoeken naar een woning tot aan de overdracht bij de notaris en het afsluiten van de inboedelverzekering.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht