fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Wat kan ik doen met mijn overwaarde?

Thuis in Noord-Holland

Er zijn verschillende mogelijkheden om de overwaarde op je huis te benutten, afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie en doelen.

Een van de meest voorkomende manieren om de overwaarde op je huis te benutten is door middel van een hypotheek. Hierbij leen je geld tegen de waarde van je woning, waarbij de overwaarde als onderpand dient. Dit kan in de vorm van een tweede hypotheek of een verhoging van je bestaande hypotheek. Met het geleende geld kun je bijvoorbeeld verbouwingen aan je huis financieren, een droomreis maken of andere grote uitgaven doen. Het voordeel van deze optie is dat de rente over het geleende bedrag vaak fiscaal aftrekbaar is.

Een andere optie is het verkopen van je huis en vervolgens kleiner gaan wonen. Hierbij kun je de overwaarde gebruiken als aanbetaling op een nieuw huis of om te sparen voor later. Het voordeel van deze optie is dat je niet alleen de overwaarde op je huis kunt benutten, maar ook kunt besparen op je maandelijkse hypotheeklasten en onderhoudskosten.

Een derde optie is het afsluiten van een omgekeerde hypotheek, ook wel een ‘reverse mortgage’ genoemd. Hierbij krijg je een lening tegen de waarde van je huis, waarbij de rente en aflossing pas hoeven te worden betaald op het moment dat je het huis verkoopt of overlijdt. Deze optie is vooral geschikt voor ouderen die willen profiteren van de overwaarde op hun huis, zonder hun woning te hoeven verkopen of verhuizen.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de overwaarde op je huis te investeren in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of vastgoed. Deze optie raden wij alleen aan voor mensen die kennis hebben van beleggen en bereid zijn om risico te nemen.

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden om de overwaarde op je huis te benutten en te kijken wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en doelen. Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar, voor een kennismaking brengen wij geen kosten in rekening.

 

Neem nu contact op met één van onze makelaars of adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Plan een afspraak in door te bellen naar 0251-233023 of stuur een e-mail naar info@teer.nl.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht