fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Wat moet ik doen als mijn hypotheek ‘onder water’ staat?

Thuis in Noord-Holland

Als jouw hypotheek  ‘onder water’ staat, betekent dit dat je hypotheekschuld hoger is dan de waarde van jouw huis. Dit kan een vervelende situatie zijn, vooral als je bijvoorbeeld jouw huis wilt verkopen. Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen als jouw hypotheek onder water staat.

  1. Neem contact op met jouw hypotheekverstrekker: Als jouw hypotheek onder water staat, is het verstandig om contact op te nemen met jouw hypotheekverstrekker. Leg de situatie uit en vraag of er mogelijkheden zijn om jouw hypotheek aan te passen. Sommige hypotheekverstrekkers bieden bijvoorbeeld een ‘aflossingsvrije periode’ aan waarin je tijdelijk minder of geen rente betaalt. Andere opties zijn bijvoorbeeld het verlengen van de looptijd van de hypotheek of het verlagen van de rente.
  2. Overweeg extra aflossen: Als je financieel de mogelijkheid hebt, kan extra aflossen op de hypotheek een optie zijn. Hierdoor wordt de hypotheekschuld verlaagd en wordt de kans kleiner dat jouw hypotheek onder water blijft staan. Houd er wel rekening mee dat er soms boetes verbonden zijn aan extra aflossen op de hypotheek.
  3. Verkoop jouw huis niet zomaar: Als je overweegt om jouw huis te verkopen terwijl jouw hypotheek onder water staat, kan dit betekenen dat je een restschuld overhoudt. Dit is het verschil tussen de verkoopprijs van jouw huis en de hoogte van jouw hypotheekschuld. Overleg altijd met jouw hypotheekverstrekker voordat je tot verkoop overgaat. Mogelijk zijn er oplossingen waardoor je de restschuld niet in één keer hoeft af te lossen.
  4. Zoek professionele hulp: Als jouw hypotheek onder water staat en je niet zeker weet hoe je hiermee om moet gaan, kun je altijd professionele hulp inschakelen. Een financieel adviseur of hypotheekadviseur kan samen met jou de situatie bekijken en mogelijkheden bespreken. Ook kan een budgetcoach je helpen bij het in kaart brengen van jouw financiële situatie en het opstellen van een plan om weer boven water te komen.

Het belangrijkste is om niet bij de pakken neer te zitten en actie te ondernemen als jouw hypotheek onder water staat. Door op tijd hulp te zoeken en oplossingen te bespreken met jouw hypotheekverstrekker, kun je mogelijk voorkomen dat de situatie verergert.

 

Neem nu contact op met één van onze makelaars of adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Plan een afspraak in door te bellen naar 0251-233023 of stuur een e-mail naar info@teer.nl.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht