fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Hoelang duurt het verkopen van mijn woning?

Thuis in Noord-Holland

Op dit moment worden woningen in onze regio (IJmond, Kennemerland, (groot) Alkmaar e.o.) gemiddeld binnen circa 2 maanden verkocht, de looptijden lopen wel wat op op dit moment. Er gaat vaak nog een periode van ongeveer 2 weken vooraf aan het moment dat de woning op Funda wordt aangemeld. Eerst komt de verkoopstylist langs om tips te geven voordat de fotograaf de presentatie komt schieten. Er moeten plattegronden en teksten gemaakt worden en er moet vaak nog een verplicht energielabel worden aangevraagd. Als het verkoopdossier gereed is zal de woning op Funda worden geplaatst. Vanaf dat moment kunnen er bezichtigingen door de makelaar ingepland worden.

Is er een koper gevonden en overeenstemming bereikt? Dan wordt de koopakte door de makelaar opgesteld en worden verkoper en koper uitgenodigd de akte te ondertekenen. Tussen de mondelinge overeenstemming en het tekenen van de koopakte zit vaak ook nog ongeveer een week. Nadat voor de kopers de wettelijke driedagentermijn is verstreken is de woning verkocht. Vaak nog onder het voorbehoud dat de kopers de financiering rond krijgen. Hier staat vaak circa 6 weken voor. Heeft de koper geen ontbindende voorwaarden opgenomen, dan is de woning na de wettelijke driedagenbedenktijd direct verkocht.

Neem nu contact op met één van onze makelaars of adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Plan een afspraak in door te bellen naar 0251-233023 of stuur een e-mail naar info@teer.nl.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht