fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Hoe verhuur ik mijn woning?

Thuis in Noord-Holland

Bij het verhuren van je woning komt best wat kijken. Zo heb je onder andere o.a. te maken met ingewikkelde wet- en regelgeving op het gebied van verhuur. Wij geven een stappenplan ter voorbereiding van de verhuur.

  1.  Is het verhuren van de woning toegestaan? Als er een hypotheek op de woning rust, dan dien je goedkeuring te krijgen van de hypotheekverstrekker.
  2. Bedenk van te voren hoelang je de woning wil verhuren. Nodig een makelaar uit voor een goed advies over de huurprijs met puntentelling en de keuze voor de huurovereenkomst. Bedenk van te voren of je zelf het beheer van de woning gaat doen of dat je dat wilt uitbesteden.
  3. Zorg voor een goede aanmelding van de woning of appartement inclusief foto’s, afmetingen en kenmerken op alle bekende platforms. Verspreiding via social media kanalen is een pré.
  4. Wanneer kandidaten zich melden, dienen die op een aantal zaken gescreend te worden. Uiteraard dient een kandidaat te voldoen aan de vooraf gestelde inkomenseis.
  5. Als huurder en verhuurder allebei akkoord zijn, wordt er een huurovereenkomst opgemaakt. Hierin worden alle huurvoorwaarden en afspraken genoemd.
  6. Op de dag van sleuteloverdracht dienen de meterstanden worden opgenomen. Maak een opleverrapport waarin je tevens foto’s van de woning opneemt.

Het verhuren van een woning kan een uitdagende taak zijn, maar met deze tips én de juiste begeleiding kun je de verhuur tot een succes maken. We zijn je graag van dienst.

Neem nu contact op met één van onze makelaars of adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Plan een afspraak in door te bellen naar 0251-233023 of stuur een e-mail naar info@teer.nl.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht