fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

Westkolk 10

€ 1.295.000,-

Spaarndam gem. haarlem

Kosten koper

TE KOOP:
Het oudste café van Kennemerland met bovenwoning, tuin én atelier. Een uitgelezen kans op een schilderachtige locatie in het pittoreske dorp Spaarndam, gelegen op fietsafstand van Haarlem én Amsterdam. Op deze bijzondere locatie kunt u uw ondernemershart ophalen aan een breed scala van aanvullende functies en mogelijkheden, niet alleen vanwege het café, maar ook zeker door de ruime tuin én atelier!

Dit object is gelegen aan de Westkolk 10, 10A en 10B - wat een ware droomlocatie te noemen is. Het gaat hier om een Rijksmonument gelegen in Spaarndam, wat ook wel de parel van Haarlem genoemd wordt. En niet voor niets: Spaarndam is een dorp met een rijke geschiedenis, stammend uit 1200 en gelegen midden in De Stelling van Amsterdam. Dit object bevindt zich aan de geheel gerenoveerde, monumentale en oudst werkende sluis van Europa: de Kolksluis. Direct aan deze sluis ligt het zonovergoten terras behorend bij dit object, waar het fijn vertoeven is. Vroeger zaten hier de vissers en boeren voor hun "pikketanussie" - tegenwoordig drukbezocht door toeristen en de vele fietsers die Spaarndam als welkome tussenstop gebruiken.

Naast de ligging aan deze sluis en het water, bezit dit object over nóg een locatie pluspunt. Achter het café beschikt dit object over een heerlijk ruime tuin. Eten, genieten van een goed gesprek en ontspannen onder de decennia oude appelboom in deze tuin voelt als vakantie. Tevens staat er in deze tuin het multifunctionele atelier, welke verrassend ruim en meer dan compleet is!

WOONRUIMTE
Via de steeg aan de zijkant van het object krijgt u door een eigen opgang toegang tot de ruime bovenwoning van ca. 122 m². U betreedt de woning via een ruime hal/bijkeuken op de begane grond, waar tevens een slaapkamer cq. werkkamer is gesitueerd. Via de trap gaat u naar de eerste verdieping waar een keuken is gesitueerd met fantastisch uitzicht op de Oude Kerk. Op deze verdieping vindt u tevens een ruime slaapkamer, een badkamer met toilet en ligbad en de woonkamer met haard. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van het pand, waardoor de ramen met glas in lood direct uitzicht bieden op het beeldige straatbeeld aan het water van de Kolksluis. Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd, net als een badkamer met douche en diverse inbouwkasten.

CAFÉ
De gezellige horecaruimte, gelegen op de begane grond, heeft de uitstraling van een oud bruin café en heeft een rijke historie. Maar in dit oudste café van Kennemerland heeft de tijd niet stilgestaan. De keuken is geheel verbouwd en uit de zes tapkranen aan de bar kunnen de mooist getapte bieren stromen. Op het terras direct aan de Kolksluis gelegen is het goed vertoeven. Tevens is er op het buitenterrein een separate opslag en een bierkoeling gesitueerd. Dit café heeft absoluut de potentie om zich te ontwikkelen tot een succesvol eetcafé!

ATELIER & TUIN
Naast dit alles, is er tevens een prachtig atelier, gelegen in een ruime tuin. Het atelier is voorzien van een ruime en complete open keuken. De keuken is voorzien van een 6 pits Smeg gasfornuis met oven en spit, afzuigkap, vaatwasser, een Davidsysteem, flessenkoeling, koelkast en granieten blad. De ruimte heeft openslaande deuren naar de tuin en is voorzien van 6 maatwerk demontabele tafels. Daarbovenop vind je in deze ruimte ook een muziekinstallatie met vier speakers en een versterker, een beamer met scherm en een smart tv. In de gang is een toiletgroep gesitueerd en de trap naar de eerste etage. Hier bevind zich een slaapkamer, een bedstede en badkamer.

Kortom: dit object biedt tal van mogelijkheden voor een ondernemer!

DE BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument;
- Beschermd stads- en dorpsgezicht;
- Vrij zicht over de oudst werkende sluis van Europa;
- Atelier en ruime tuin;
- Wonen én werken mogelijk.

GROOTTE:
Café: ca. 95 m²
Externe bergruimte ca. 45 m²
Bovenwoning: ca. 122 m²
Atelier: ca. 74 m²
Perceel: ca. 525 m²

BEREIKBAARHEID:
Het ligt op fietsafstand van zowel Haarlem als Amsterdam. De op en afrit van de N208 vind u op 3,2 kilometer en station Haarlem op 6,3 kilometer.

PARKEREN
Er is gratis te parkeren in de omgeving.

BESTEMMING
Bestemmingsplan Hekslootgebied / Spaarndam, gemeente Haarlem
Enkelbestemming Gemengd - 2

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente: Haarlem
Sectie: U
Perceel: 786

OPLEVERING:
In overleg, in huidige staat, "as is where is".

MODEL-OVEREENKOMST
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerendgoed, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

OUDERDOMSCLAUSULE
De onroerende zaak is van oudere bouwdatum. Bij de koop zal koper aanvaarden alle in verband met de dienovereenkomstige staat en de daarmede voorzienbare en/of te verachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder met betrekking tot leidingen, lozingen, daken en eventuele installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering zouden kunnen zijn voor het normaal gebruik van de onroerende zaak.

VOORWAARDEN
Alle door Teer Bedrijfsmakelaars verstrekte informatie kan uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder/koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Verkoop geschiedt onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring door verkoper.

Deze aanmelding is in samenwerking met Alberssales Horecamakelaars.

Voor nadere informatie en/of het inplannen van een bezichtigingsafspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0251-212102. Wij informeren u graag nader.

Lees meer +

Teer bedrijfsmakelaars

0251-233023

bedrijven@teer.nl

Bezichtiging plannen

Je wilt een bezichtiging plannen voor Westkolk 10 in Spaarndam gem. haarlem.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs:

€ 1.295.000,- Kosten koper

Soort:
Horeca
Status:
Beschikbaar
Aanvaarding:
Betaalvoorwaarde:
Bouw
Bouwjaar:
1800
Kantoorruimte Oppervlakte:
0 m2
Units:
0