fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

Westkolk 10

€ 1.145.000,-

Spaarndam gem. haarlem

Kosten koper

TE KOOP:
Het oudste café van Kennemerland mét bovenwoning, gelegen in het pittoreske dorp Spaarndam. Op deze bijzondere locatie kunt u uw ondernemershart ophalen aan een breed scala van aanvullende functies en mogelijkheden.

Dit object is gelegen aan de Westkolk 10 - wat een ware droomlocatie te noemen is. Het gaat hier om een Rijksmonument gelegen in Spaarndam, wat ook wel de parel van Haarlem genoemd wordt. En niet voor niets: Spaarndam is een dorp met een rijke geschiedenis, stammend uit 1200 en gelegen midden in De Stelling van Amsterdam. Tevens bevindt dit object zich aan de geheel gerenoveerde, monumentale en oudst werkende sluis van Europa: de Kolksluis, welke het afgelopen jaar onder handen is genomen en geheel gerenoveerd. Direct aan deze sluis ligt het riante terras behorend bij dit object, waar het fijn vertoeven is.

Via de steeg aan de zijkant van het object krijgt u door een eigen opgang toegang tot de ruime bovenwoning van ca. 122 m². U betreedt de woning via een ruime hal/bijkeuken op de begane grond, waar tevens een slaapkamer cq. werkkamer is gesitueerd. Via de trap gaat u naar de eerste verdieping waar een keuken is gesitueerd met fantastisch uitzicht op de Oude Kerk. Op deze verdieping vindt u tevens een ruime slaapkamer, een badkamer met toilet en ligbad en de woonkamer met haard. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van het pand, waardoor de ramen met glas in lood direct uitzicht bieden op het beeldige straatbeeld aan het water van de Kolksluis. Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd, net als een badkamer met douche en diverse inbouwkasten.

De gezellige horecaruimte, gelegen op de begane grond, heeft de uitstraling van een oud bruin café, desalniettemin heeft de tijd er niet stilgestaan. De keuken is geheel verbouwd en uit de zes tapkranen aan de bar kunnen de mooist getapte bieren stromen. Op het buitenterrein zijn een opslag en een bierkoeling gesitueerd. Dit café heeft absoluut de potentie om zich te ontwikkelen tot een succesvol eetcafé!

DE BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument;
- Beschermd stads- en dorpsgezicht;
- Vrij zicht over de oudst werkende sluis van Europa;
- Wonen én werken mogelijk.

GROOTTE:
Café: ca. 95 m²
Externe bergruimte ca. 45 m²
Bovenwoning: ca. 122 m²
Perceel: ca. 195 m²

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID:
Dit object is direct gelegen aan de Westkolksluis in het centrum van Spaarndam met een prachtig beschermd dorpsgezicht. Het ligt op fietsafstand van zowel Haarlem als Amsterdam. De op en afrit van de N208 vind u op 3,2 kilometer en station Haarlem op 6,3 kilometer.

PARKEREN
Er is gratis te parkeren in de omgeving.

BESTEMMING
Bestemmingsplan Hekslootgebied / Spaarndam, gemeente Haarlem
Enkelbestemming Gemengd - 2

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente: Haarlem
Sectie: U
(Huidig) Perceel: 786 - DEELS: onder voorbehoud van splitsing, ca. 195 m². Na splitsing zal het perceel een nieuw kadastraal nummer krijgen.

VOORBEHOUD:
Kadastrale splitsing van voorliggende en achterliggende kavel, vestiging van recht van overpad over voorliggende kavel en verdelen eigendom naastliggende steeg.

OPLEVERING:
In overleg, in huidige staat, "as is where is".

MODEL-OVEREENKOMST
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerendgoed, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

OUDERDOMSCLAUSULE
De onroerende zaak is van oudere bouwdatum. Bij de koop zal koper aanvaarden alle in verband met de dienovereenkomstige staat en de daarmede voorzienbare en/of te verachten tekortkomingen van de onroerende zaak, in het bijzonder met betrekking tot leidingen, lozingen, daken en eventuele installaties, ook voor zover die een tijdelijke belemmering zouden kunnen zijn voor het normaal gebruik van de onroerende zaak.

VOORWAARDEN
Alle door Teer Bedrijfsmakelaars verstrekte informatie kan uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder/koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Verkoop geschiedt onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring door verkoper.

Deze aanmelding is in samenwerking met Alberssales Horecamakelaars.

Voor nadere informatie en/of het inplannen van een bezichtigingsafspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0251-212102. Wij informeren u graag nader.

Lees meer +

Teer bedrijfsmakelaars

0251-233023

bedrijven@teer.nl

Bezichtiging plannen

Je wilt een bezichtiging plannen voor Westkolk 10 in Spaarndam gem. haarlem.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs:

€ 1.145.000,- Kosten koper

Soort:
Horeca
Status:
Ingetrokken
Aanvaarding:
Betaalvoorwaarde:
Bouw
Bouwjaar:
1800
Kantoorruimte Oppervlakte:
0 m2
Units:
0