fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

De woningmarkt in ons werkgebied

wordt gezonder

De woningmarkt in ons werkgebied

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de coronacrisis. Het aantal te koop gezette woningen tijdens de intelligente lockdown ligt ruim 3% hoger dan een jaar geleden. Dit blijkt uit recente cijfers van NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs). 

“We merken dat de markt gezonder wordt, stabieler, en dat is goed. Er is minder druk op de markt en dat biedt kansen voor bijvoorbeeld starters die te maken hebben met veel concurrentie. Even voor de coronacrisis waren er al tekenen die zouden kunnen zorgen voor een evenwichtigere woningmarkt.”

 

Ook uit de cijfers van Funda blijkt dat mensen nog steeds zeer geïnteresseerd zijn in een nieuw huis. Alleen al in de afgelopen week waren er ruim 30% meer contactverzoeken richting makelaars – variërend van bezichtigingsaanvragen tot telefoongesprekken – dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

In de weken van de coronacrisis werden er landelijk in de prijsklasse tussen 300.000 en 400.000 euro, per week gemiddeld ruim 5% meer woningen verkocht dan in de weken daarvoor. In onze regio zien wij hetzelfde. De krapte-indicatoren in bijvoorbeeld Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Castricum, Limmen, Akersloot en Heiloo geven aan dat de keuze voor potentiele kopers nog steeds erg klein is. Bij een keus van 5 woningen is er sprake van een evenwichtige markt. Momenteel is dat rond de 2 (met hier en daar een uitschieter naar 0,3). We zien wel dat er in het hogere segment wat meer keus komt. Dat hoeft dus niet negatief uitgelegd te worden.

 

Wij, als makelaars bij Teer, hebben sinds de coronacrisis snel geschakeld. Bezichtigingen kunnen binnen de richtlijnen van het RIVM nog steeds plaatsvinden: door maximaal twee personen, met 1,5 meter afstand, deurklinken worden gedesinfecteerd etc. Wij hechten er waarde aan om niet van die regels af te wijken!

 

Voor vragen over de woningmarkt in ons werkgebied klik dan hier om contact op te nemen met een van onze vestigingen.