fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

In ontwikkeling
Zanderij zuid

Castricum staat bekend om zijn prachtige duinen en stranden. Het is een populaire bestemming voor strandgangers en natuurliefhebbers. Het duingebied rondom Castricum is een beschermd natuurgebied en is de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door dit gebied lopen.

 

Aan dit gebied verrijst straks het nieuwbouwproject Zanderij Zuid, in de volksmond ook wel Kaptein Kaas genoemd. Op deze locatie werd voorheen in het bedrijfspand van Kaptein kaas en boter gemaakt. Kaptein is verhuisd naar de rand van Heiloo waardoor dit prachtige project gerealiseerd kan gaan worden. De bestaande opstallen worden gesloopt en daarvoor in de plaats worden 103 woningen in een nieuw aan te leggen duinlandschap gerealiseerd. De woningen waarin het plan voorziet zijn onderverdeeld in 53 appartementen en 50 grondgebonden woningen.

 

Schrijf je in via onderstaand contactformulier en wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Documenten

De locatie

Castricum heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn verschillende archeologische vondsten gedaan in de omgeving van Castricum, waaronder resten van een Romeinse nederzetting. Het dorp heeft een levendig centrum met verschillende winkels, restaurants en cafés. In de zomer is er een markt op het dorpsplein en worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse kermis, de Traditionele Groenbeurs bij Tuin van Kapitein Rommel en het Uit je Bak festival.

 

Al met al is Castricum een mooie plek om te wonen. Het heeft een rijke geschiedenis, een levendig centrum en een prachtige natuurlijke omgeving.

Nieuws

Update

12/04/2023

Goed nieuws: er is een mooie stap gezet in de ontwikkeling van het project Zanderij Zuid in Castricum. De bestemming van de locatie moest gewijzigd worden om woningbouw te realiseren. Begin april is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Al een aantal jaren zijn wij bezig met de ontwikkeling van het project Zanderij Zuid in Castricum. Hier worden aan de rand van het duingebied 103 woningen  gerealiseerd. Wij zijn weer een stap dichterbij gekomen met dit unieke project.

 

Achter de schermen wordt er nu gewerkt aan de verdere voorbereidingen voor de vergunningsaanvraag en de voorbereidingen voor de verkoop. Wanneer de bouw van Zanderij Zuid daadwerkelijk start, is nog niet duidelijk.

 

Wij houden je via deze website op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Mocht je toch nog vragen hebben dan kunt je altijd contact met ons opnemen. Als je eerder al je gegevens bij ons achtergelaten hebt, is het niet
nodig om nog een keer het contactformulier van de projectwebsite in te vullen.

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Nieuwbouw in ontwikkeling formulier Kapitein Kaas (#5)