WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

Westergeest 57 A

€ 1.500.000,-

Uitgeest

Vrij op naam

Wonen in een ultramoderne hooischuur, authentiek en toch modern.

Je hoeft niet eens heel goed te kijken om te zien dat deze nieuw te bouwen woning perfect in het agrarische landschap past. Deze originele hooischuur, ook wel Kapberg genoemd, is de inspiratiebron van de bijzonder ruime en zeer luxe woning. De woning mag dan grotendeels volledig opnieuw worden opgetrokken, door voor deze vertrouwde vorm te kiezen, wordt dit object nooit een buitenbeentje in de omgeving. Aan ruimte geen gebrek overigens. Met een woonoppervlakte van ca 240 m², kunnen al je woonwensen in vervulling gaan. En wel een leven lang, want ook de begane grond is voorzien van een riante slaap - en badkamer. Fijn voor als je wat ouder wordt, of als je je ouders in de buurt wil hebben wonen.

De architecten hebben een prachtig duurzaam traject geschetst waarbij ruimte is voor de extra woonwensen van de toekomstige eigenaren. De contouren, afmetingen, de materialen aan de buitenzijde staan vast, maar verdere inkleuring is te allen tijde bespreekbaar. Vanzelfsprekend is de woning gasloos en wordt dan ook opgeleverd met een warmtepomp met buiten - en binnendeel, inclusief buffervat van 180 liter. De woning krijgt grotendeels vloerverwarming en bovendien is het dak voorzien van zes zonnepanelen. Bij een modern duurzaam huishouden hoort natuurlijk ook HR triple beglazing.

INDELING
De voormalige bestaande schuur wordt volledig bij de nieuw te bouwen Kapberg betrokken. De naam 'schuur' is straks niet meer van toepassing, want dit langgerekte deel wordt naadloos verbonden met de Kapberg. Het eerste deel vanaf de weg wordt een garage, daarachter tref je meteen de slaap - en badkamer waaruit je de grote hal bereikt, welke toegang geeft tot de kapberg. Deze 'schuur' heeft over de hele lengte een verdieping waar je nog een speelkamer en riante werkkamer kan creëren. Dit gehele achterste deel wordt voorzien van een rieten dak. De Kapberg is op de eerste verdieping voorzien van drie flinke slaapkamers en een fraaie tweede badkamer. De leefruimte op de begane grond is zeer riant te noemen, meer dan genoeg voor een heerlijke grote eetkeuken en een royaal zitgedeelte. De veranda geeft je de mogelijkheid om eindeloos en onbeperkt van het spectaculaire uitzicht over de groene weilanden, sloten en bomen tot aan het Binnenmeer toe te genieten.

HET PROJECT 
Wie op zoek is naar rust en ruimte, veel groen en water om zich heen verlangt en dat alles in de directe nabijheid van een sympathiek klein dorpscentrum, voelt zich hier de koning ter rijk. Met de term 'buitenkans' is dan ook niets te veel gezegd. Een klassiek boerenerf, idyllisch gelegen te midden van de landerijen aan het water en toch in het centrum van Uitgeest. Strak ontworpen woningen die van alle gemakken zijn voorzien. Een unieke kans om in deze populaire regio een plek te realiseren waar je kan wonen, leven en genieten.

In het project worden twee authentieke villa's gerealiseerd, de Kapberg én de Boerenschuur, beiden op een waanzinnig perceel van respectievelijk 3543 m² en 3941 m² groot. De locatie, de buitenmaterialen en de afmetingen staan vast, maar de koper kan zijn eigen wensen qua indeling nog aangeven en desgewenst in overleg met de aannemer geheel woonklaar opleveren, wat wil je nog meer! 

DE OMGEVING
Het weidse uitzicht geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Groen, landelijk, maar de dorpskern met alle voorzieningen op loop/fietsafstand. Uitgeest biedt een scala aan mogelijkheden voor sport en recreatie. Het Uitgeestermeer en Alkmaardermeer bieden uitgebreide mogelijkheden voor waterrecreanten en natuurliefhebbers. Aan de rand van het Uitgeestermeer vinden we goed uitgeruste jachthavens en een zeilschool. Ook goed nieuws voor wie liever op de wal blijft. Lekker een hapje eten of een drankje op het terras? Het kan hier allemaal.

Uitgeesters hebben het beste van beide werelden: de rust van een dorp en de reuring van de stad dichtbij. Bovendien ligt het Uitgeester- en Alkmaardermeer met zijn gezellige havens om de hoek. De grote steden als Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Utrecht zijn goed bereikbaar per trein en auto.
Uitgeest heeft onder andere een karakteristieke dorpskern, diverse sportfaciliteiten en een aantal basisscholen. De gemeente heeft een inwonersaantal van ca. 14.000 inwoners.

WONEN AAN DE WESTERGEEST
Het mooie van wonen aan de Westergeest is dat je dichtbij tal van voorzieningen bent. De gezellige winkelstraat met diverse speciaalzaken, supermarkt en detailhandel voorziet in de behoefte aan basisvoorzieningen en dankzij de goede bereikbaarheid van de snelweg en het openbaar vervoer (station Uitgeest op 7 minuten lopen) ben je zo in hartje Alkmaar, Amsterdam of bij Schiphol. En wat denk je hiervan: in nog geen half uurtje fietsen vanaf je woning bevind je je in de bossen, de duinen of aan het strand aan de Noordzeekust. Als dat geen heerlijk vooruitzicht is.

BIJZONDERHEDEN:
- Fantastische villa van maar liefst ca 240 m².
- Eindeloos perceel van ca 3543 m².
- Verwacht energielabel van A+++.
- Volledig duurzaam moderne faciliteiten als zonnepanelen, warmtepomp.
- Levensloop bestendig met extra slaapkamer én badkamer op de begane grond.
- Voorzien van garage.
- Projectnotaris: Jansen & Van Commenée Notarissen.
- Het aanbod omvat een koopovereenkomst met en levering door de huidige particuliere eigenaar van de grond en opstal en een aannemingsovereenkomst met Pronk Bouw voor de realisatie van ‘t Berkhofje.
- Koopprijs voor de grond en aanneemsom zijn vrij op naam.

Lees meer +

Teer Castricum

Dorpsstraat 62A

1901 EM Castricum

Bezichtiging plannen

Je wilt een bezichtiging plannen voor Westergeest 57 in Uitgeest.

Hypotheek berekenen

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs

€ 1.500.000,- Vrij op naam

Soort woonhuis:

Villa

Status:

Beschikbaar

Aanvaarding:

in overleg

Bouw
Bouwjaar:

2023

Woonoppervlakte:

240 m2

Inhoud:

600 m3