fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Woning verhuren? Zorg dat de woning hier helemaal klaar voor is.

Thuis in Noord-Holland

 

 

 

Bij het verhuren van een woning komt veel kijken. Van het vaststellen van een correcte huurprijs tot en met het opstellen van een juridisch kloppende huurovereenkomst en een procesverbaal van oplevering. Onze specialisten van de afdeling Verhuur & Beheer ontzorgen hierin graag volledig. Maar wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat de woning tiptop in orde is voor de start van de verhuur? Hieronder delen wij enkele tips die je zou kunnen toepassen. 

 

1) Onderhoud en staat van de woning.
Zorg er voor dat de woning bij start van een nieuwe verhuurperiode in goede staat verkeert. Elke woning behoeft onderhoud en hoe vervelend is het voor verhuurder en huurder als je onderhoud moet plegen terwijl de woning net verhuurd is? Zorg er dus voor dat de woning, voordat de huurder de sleutel in ontvangst neemt, in goede staat verkeerd. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, CV-onderhoud, hang- en sluitwerk, vloeren, lampen, gordijnrails etc.

 

2) Professionele schoonmaak. 
Investeer in een grondige schoonmaakbeurt door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. De huurder krijgt de woning professioneel schoon opgeleverd en dient het dan aan het einde van de huurperiode ook weer zo op te leveren. Een kleine investering en later geen discussie over wat schoon precies inhoudt.

 

3) Complete sets met sleutels.
Zorg voor voldoende en complete setjes sleutels. Het exacte aantal sets kun je bepalen afhankelijk van de samenstelling van de huurders. Het overdragen van voldoende en complete setjes voorkomt onnodig kopiëren van sleutels.

 

4) Informeren van buren of de VvE.
Zorg ervoor dat eventuele directe buren of de Vereniging van Eigenaren is ingelicht omtrent de verhuur. Dit voorkomt vragen en zorgt ervoor dat de huurder zich welkom voelt.
Bijna alle Vereniging van Eigenaren stellen een melding van de verhuur alsmede ondertekening van het huishoudelijk reglement door de huurder verplicht.

 

5) Regel zaken met hypotheekverstrekkers, verzekeraars, lopende abonnementen op voorhand.
Voordat je het verhuurtraject opstart, is het van belang dat de partijen waar je verplichtingen aan hebt, akkoord zijn. Wanneer er een hypotheek op de woning rust kun je niet zonder toestemming van de geldverstrekker verhuren. Ook dient de verzekeraar ingelicht te worden omtrent de verhuur. Hier gelden mogelijke aangepaste voorwaarden. Onze afdelingen Hypotheken en Verzekeringen ontzorgen je hierin graag.

 

Vragen naar aanleiding van deze blog? Schroom niet om even contact op te nemen met een van onze verhuurspecialisten: Britt Nelis of Annique van Andel helpen graag verder in dit proces!