fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Werken op afstand

Teer makelaars geeft tips over hoe je het beste kan werken op afstand.

Velen van ons passen zich aan aan een nieuw werkpatroon, waarbij we niet langer omringd worden door collega’s en gezellige gesprekken. Het is tenslotte in deze tijd belangrijk dat we allemaal veilig, gezond en productief blijven. We hebben daarom wat tips omschreven die u kunnen helpen bij het succesvol op afstand werken. Heeft u nog meer tips die kunnen helpen met samenwerken en verbinden in deze bijzondere tijden? Deel deze dan graag met ons!

 

Creëer een werkplek
Wijs een gebied in uw huis aan dat uw ‘werkzone’ is. Ergens waar u uw laptop of computer kunt neerzetten en alle relevante bestanden en apparatuur die u nodig heeft. Als u kunt, scheidt u deze werkruimte van de rest van uw huis. De mentale associatie met uw echte kantoor helpt u te focussen. Vergeet niet om ook op de bureauhoogte en zitpositie te letten. En ga bijvoorbeeld niet in de keuken werken, de drang om dan snel een kop koffie te zetten, een snack te pakken of de was te doen is dan erg verleidelijk maar niet handig voor een productieve werkdag!

Maak een planning
Plan uw dag en begin alsof uw naar kantoor gaat. Als u gewoonlijk ’s ochtends vroeg een wandeling maakt, de krant leest of naar een podcast luistert, blijf hier dan vooral mee doorgaan. Pak ook zeker een douche en kleed u zich alsof u naar kantoor gaat – niemand zal zich gemotiveerd voelen om productief te zijn als hij of zij nog in hun pyjama zit!

Zorg er ook zeker voor dat u pauzes inplant en breng deze pauzes dan niet door achter uw computer of laptop, maar doe bijvoorbeeld even een blokje om. Het zal uw hersenen resetten, uw humeur verbeteren en u in staat stellen om ’s middags productiever te zijn.

Werk digitaal samen
Op afstand werken betekent niet dat u niet verbonden hoeft te zijn met uw collega’s en vrienden. In plaats van vergaderen in persoon, kunt u dit ook perfect digitaal doen met alle tools die internet ons geeft. Blijf daarom zeker die teamvergaderingen, gesprekken met klanten en interactie met collega’s op deze digitale manier doen, hier blijft u echt door gemotiveerd.

Stimuleer uw hersenen
Als er geen collega’s in de buurt zijn om mee te communiceren, maak dan van de gelegenheid gebruik om uw hersenen op andere manieren te stimuleren. Als u liever met ruis om u heen werkt, luister dan naar muziek of probeer eens een paar podcasts. Podcasts zijn super leerzaam en er is een enorme variëteit te vinden op bijvoorbeeld Spotify.

Beperk afleidingen
De verleiding om bijvoorbeeld even vaker uw telefoon te pakken is groter nu u niet omringt bent door collega’s. Als u eenmaal uw dagelijkse routine hebt gevonden, zorg er dan voor dat u zich eraan houdt en beperkt zoveel mogelijk afleidingen van buiten uw werk om. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk afgeleid worden door externe factoren zoals door de kinderen, de bezorger, de tuinman… wees in alle gevallen duidelijk dat ‘u aan het werk bent’. Hetzelfde geldt voor vrienden en buren die in de verleiding kunnen komen ‘langs te komen’ als ze zien dat u thuis bent.

Beweeg & onstpan
Zorg ervoor dat u elke dag even uw huis verlaat, voor een wandelingetje of ga even lekker op je balkon of in de tuin zitten. Houd indien mogelijk ook uw sportactiviteiten aan door een goede thuis workout te doen. U zult zich er echt beter door voelen. Er zijn tal van onlinesportschema’s en tips om u in beweging en gezond te houden.

Zet uit
Net zo belangrijk als alles opstarten en een routine maken is alles uitschakelen. Sluit op een afgesproken tijdstip uw werkplek en ga naar een deel van uw huis waar u echt kunt uitschakelen en ontspannen en even quality time kunt doorbrengen met dierbaren.

Bereik meer
Alle nieuwe maatregelen van het RIVM zijn natuurlijk niet niks, maar probeer de situatie positief te benaderen. Zo heeft u misschien zonder woon-werkverkeer meer tijd over op een dag. Gebruik deze tijd nuttig te maken om meer tot u zelf te komen of juist bepaalde persoonlijke doelen te behalen. Altijd al een nieuwe taal willen leren, nu is hier misschien eindelijk wél tijd voor. Of neem de tijd om meer te lezen, te experimenteren met koken, muzikaal te worden, jezelf te verwennen of om een nieuwe hobby te ontdekken… maak van de gelegenheid gebruik om na te denken en iets nieuws te beginnen dat uw normaal gesproken niet zou kunnen doen.

 

Voor meer informatie neem contact op met één van onze vestigingen

klik hier