fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Wat kan ik verwachten bij mijn hypotheekaanvraag?

Thuis in Noord-Holland

Het aanvragen van een hypotheek is iets wat je niet vaak doet. Of het nu je eerste hypotheek is, of dat je al vaker een hypotheek hebt afgesloten, je doet dit hooguit een aantal keer in je leven. In deze blog vertelt onze hypotheekadviseur in Noord-Holland, Mirjan Klaver, wat je kan verwachten tijdens het proces bij het aankopen van een nieuwe woning. Om het proces duidelijker te maken verdelen wij deze onder in een aantal te nemen stappen.

 

Stap 1 – Inplannen kennismakingsgesprek
Wil je een (andere) woning kopen? Neem contact met ons op en we plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. In dit gesprek vertellen wij wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen. Voor dit gesprek is het nodig om een aantal gegevens aan te leveren zodat we globaal kunnen aangeven wat jouw financieringsmogelijkheden zijn.

 

Stap 2 – Inventarisatie
Heb je een geschikte woning gevonden? Dan verzamelen wij de rest van de benodigde documenten om het hypotheekdossier compleet te maken. Op basis van de volledige gegevens gaan wij een op maat gemaakt advies opstellen. Hiervoor wordt een adviesrapport opgemaakt. In het adviesrapport staat de basis waar het advies op is gebaseerd. Ook staat hier de analyse van de risico’s in zoals bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Voor deze risico’s is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Verder vind je hier nog in terug of je hypotheek nog betaalbaar is met je pensioeninkomen.

 

Tijdens dit proces gaan we ook kijken welke geldverstrekker het best bij jouw situatie past. Op basis hiervan kunnen wij het renteaanbod aanvragen bij de geldverstrekker. Met het renteaanbod heb je zekerheid over de aangevraagde rente.

 

Stap 3 – Ontvangen renteaanbod
Zodra het renteaanbod van de geldverstrekker door ons is ontvangen zullen wij contact met je opnemen. Het getekende renteaanbod wordt tezamen met alle benodigde gegevens naar de geldverstrekker verzonden.

 

Stap 4 – Beoordelen compleet dossier
De geldverstrekker gaat het volledige dossier twee keer controleren. Als bij de eerste controle blijkt dat er aanvullende gegevens nodig zijn, worden deze bij je opgevraagd. Dan volgt de tweede controle. Is hierna alles akkoord? Dan volgt de bindende offerte.

 

Stap 5 – Bindende offerte
Als de bindende offerte is afgegeven betekent dit dat de geldverstrekker akkoord is met de aanvraag. We plannen opnieuw een gesprek om samen met jou het advies door te nemen. Indien je akkoord bent met het advies worden de geadviseerde verzekeringen voor je aangevraagd. De getekende offerte gaat terug naar de geldverstrekker en dan is het gehele dossier finaal akkoord!

 

Stap 6 – Aanvraag akkoord dossier naar notaris
Na het finaal akkoord van de geldverstrekker worden de hypotheekstukken naar de notaris verstuurd. De notaris gaat naast de benodigde overdrachtsakte en hypotheekakte ook een afrekening opstellen waarin alle bedragen genoemd worden die te maken hebben met het kopen van je woning.

 

Stap 7 – Controle notarisafrekening passeren
De notaris stuurt de nota van afrekening ook naar ons zodat wij deze kunnen controleren.

 

Gefeliciteerd! Je hebt een woning gekocht!

 

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn met betrekking tot een nieuwe of je huidige hypotheek? Met zes vestigingen in de regio Noord-Holland staan wij voor jou klaar met een hypotheekadviseur. Neem hiervoor contact op met Teer Hypotheken of loop binnen op één van onze kantoren in Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Alkmaar.