fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Verhuizen met je huidige rente?

Het kan met de verhuisregeling.

Wellicht heb je nu een hele voordelige hypotheekrente en denk je dat je deze bij aankoop van een volgende woning kwijt raakt. Dit hoeft niet het geval te zijn. Indien je een verhuisregeling bij je huidige geldverstrekker hebt zijn er mogelijkheden om je huidige rente mee te nemen naar de volgende woning.

 

Een hypotheek met een verhuisregeling houdt in dat je jouw huidige rentecontract kunt meenemen naar je nieuwe woning. Dit kan handig zijn als je een nieuwe woning koopt, maar nog een lopende hypotheek hebt. Je kunt dan je huidige hypotheek behouden en deze meenemen naar je nieuwe woning. Op deze manier raak je de voordelige rente die je hebt niet kwijt.

 

Bij een hypotheek met verhuisregeling wordt gekeken naar de resterende looptijd en de restschuld van de huidige hypotheek. Daarnaast wordt gekeken naar de waarde van de nieuwe woning. Op basis van deze gegevens wordt bepaald in welke risicoklasse de hypotheek valt. Deze risicoklasse bepaalt welke opslag je op de rente krijgt. Indien je een duurdere woning koopt zal er een extra  bedrag moeten worden gefinancierd. Voor deze verhoging geldt wel de huidige marktrente. Laat je goed informeren welke verhuisregeling jouw huidige hypotheek heeft.

 

Of het verstandig is om gebruik te maken van de verhuisregeling hangt af van een aantal factoren. Het is verstandig om te kijken naar de looptijd van de hypotheek en de resterende rentevaste periode. Het kan zijn dat deze niet meer passen bij jouw huidige situatie en dat het verstandig is om deze aan te passen. Misschien staat je rente nog maar 3 jaar vast en wil je meer zekerheid over de rentevaste periode.

 

Als je benieuwd bent wat je huidige hypotheek met verhuisregeling voor jou kan betekenen, is het verstandig om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Deze kan je adviseren over de mogelijkheden en voorwaarden van een hypotheek met verhuisregeling. Daarnaast kan een hypotheekadviseur je helpen bij het vergelijken van verschillende aanbieders en het afsluiten van de hypotheek die het beste bij jouw situatie past. Voor een eventuele tweede hypotheek kijken we naar de huidige rentestanden.

 

In conclusie kan een hypotheek met verhuisregeling een interessante optie zijn als je tevreden bent met je huidige hypotheek en deze wilt meenemen naar je nieuwe woning. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden, de aankoop van een nieuwe woning en de verkoopwaarde van je woning. Neem hiervoor contact op met een van onze hypotheekadviseurs.

Neem contact met ons op


    Vraag of klacht