fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

Verhuisregeling

Behoud de basisrente van je huidige hypotheek

Je bent op zoek naar een nieuwe hypotheek en je ziet dat de huidige rentes en/of voorwaarden niet zo voordelig voor jou zijn in vergelijking met jouw huidige hypotheek. Dan kunnen wij ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Bijvoorbeeld, kan ik mijn huidige rente en voorwaarden meenemen naar mijn nieuwe hypotheek?

 

Het antwoord op deze vraag is in veel gevallen ja!

Veel geldverstrekkers kennen een zogenoemde verhuis- (of meeneem-)regeling. Met deze regeling kan het interessant zijn om jouw rente en voorwaarden mee te nemen op het moment dat jouw rentevaste periode nog voor een langere tijd vast staat..

 

Wat is een verhuisregeling?
Met een verhuisregeling neem je jouw huidige rente en voorwaarden mee naar jouw nieuwe woning.

 

Wanneer kan een verhuisregeling interessant zijn?
De hypotheekrentes zijn constant in beweging. Zo zijn de rentes de afgelopen jaren historisch laag geweest en zien wij de laatste maanden dat de rentes langzaam weer omhoog kruipen. Op het moment dat jouw huidige hypotheek een lage rente heeft en de rentevaste periode nog voor een langere tijd vast staat, kan het interessant zijn om jouw rente mee te verhuizen. Natuurlijk is het wel belangrijk om te laten controleren of de huidige voorwaarden wel passend zijn bij jouw nieuwe situatie. Dit kan je het beste doen bij een onafhankelijke adviseur, zoals bij Teer hypotheken. Wij kijken niet alleen naar jouw huidige geldverstrekker, maar ook welke geldverstrekkers er nog meer interessant kunnen zijn in jouw situatie.

Mochten de huidige rentetarieven en voorwaarden voordeliger zijn dan die van je huidige hypotheek, dan kan het verstandiger zijn om je oude hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten.
Hoe gaat het in z’n werk?
Een verhuisregeling biedt jou de kans om deze lage rente mee te nemen als je een nieuwe hypotheek afsluit voor je nieuwe woning.

Er zitten wel voorwaarden en regels aan deze verhuisregeling. Zo is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om jouw hypotheek mee te verhuizen bij dezelfde geldverstrekker. Daarnaast is het belangrijk om te weten of jouw huidige geldverstrekker een verhuisregeling kent. Ook is de rentevaste periode belangrijk, hoe lang staat jouw rente nog vast?

De huidige hoogte van jouw huidige hypotheek kan dan worden meegenomen naar de nieuwe woning.

 

Ga je verhuizen naar een duurdere woning?
De kans is groot dat je gaat verhuizen naar een woning die duurder is dan jouw huidige woning. Hierdoor is jouw huidige hypotheek wellicht niet voldoende om jouw nieuwe woning te financieren. Dan kan er voor dit verschil een nieuw leningdeel worden aangevraagd. De totale hypotheek wordt dan hoger dan de huidige hypotheek. Dit nieuwe deel van de hypotheek zal worden afgesloten tegen de dan geldende rentes en voorwaarden.
Hypotheek met NHG regeling?
Op het moment dat de huidige hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is afgesloten, is het in sommige gevallen ook mogelijk om deze hypotheekrente mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Hier zitten strengere voorwaarden aan en niet iedere geldverstrekker met een verhuisregeling biedt dit aan op het moment dat er sprake is van een NHG hypotheek.

 

Wat zijn de voordelen van de verhuisregeling?

  • Je behoudt de basisrente van je huidige hypotheek
  • Je behoudt de voorwaarden van de oude hypotheek

 

Bij Teer Hypotheken kunnen wij adviseren in alle geldverstrekkers. Hierdoor kunnen wij alle verhuisregelingen aanbieden en ook met elkaar vergelijken.

Benieuwd naar jouw situatie en mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Dat wil ik

hypotheken@teer.nl | 0251-730041