fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

Hier moet je op letten tijdens een bezichtiging

Thuis in Noord-Holland

Ga jij binnenkort een woning bezichtigen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten.
Het is tenslotte geen dagelijkse activiteit. Wij geven je graag 3 tips!

 

1. Maak thuis een lijst met dingen die je belangrijk vindt.
Bedenk goed wat jouw wensen zijn voor je nieuwe woning en of je in de woning die je gaat bezichtigen deze dromen kunt realiseren. Onthoud hierbij dat de ligging vaak het enige is in een woning dat je niet kan veranderen. Loop alvast voor de bezichtiging een rondje in de woonwijk om de sfeer te proeven.

 

2. Lees de verkoopdocumenten goed door.
Nadat je een afspraak hebt ingepland voor de bezichtiging, ontvang je van de makelaar een Move dossier van de woning. In dit dossier vind je de verkoopdocumenten van de woning. Lees deze voor de afspraak door, zodat je hier tijdens de bezichtiging vragen over kunt stellen mocht dit van toepassing zijn. Net als dat de verkoper een mededelingsplicht heeft, heb jij als koper een onderzoeksplicht.

 

3. Bereid je vragen voor.
Een bezichtiging is soms spannend, misschien is dit wel het moment dat je voor het eerst je nieuwe woning binnen loopt. Daarom is het handig je goed voor te bereiden. Hier lees je enkele voorbeelden van vragen die je tijdens de bezichtiging kan stellen aan de makelaar:
– Wat is de reden dat de eigenaren de woning gaan verkopen?
– Wanneer willen zij de woning uit?
– Wat is de samenstelling van de buren en hoe is de buurt?
– Heeft de woning aandachtspunten?
Ben je zo enthousiast dat je tijdens de bezichtiging toch vergeet om deze vragen te stellen? Een tweede afspraak is vaak mogelijk of loop gewoon binnen op een van onze kantoren. We helpen graag.

 

Wil je deskundig koopadvies bij het zoeken, vinden en kopen van jouw nieuwe hui? Kijk ook op hoe een huis te kopen in Noord-Holland?

 

Onze gediplomeerde aankoopmakelaars helpen je het gehele aankoopproces met een gerust hart te voltooien. Zo weet je zeker dat je goed geïnformeerd alle stappen van de aankoop doorloopt. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf en geeft meer woonplezier in de toekomst.