fbpx

WHATSAPP

BERICHT

CONTACT

woning kopen noord holland
woning kopen huren noord holland
Teer makelaars

5 interieurtips om een te koop staande woning gezellig te maken tijdens de feestdagen.

Thuis in Noord-Holland

 

 

Voordat jouw woning wordt aangemeld op Funda is er wellicht al een verkoopstylist langs geweest om tips te geven over de aankleding. Dit om je inzicht te geven over hoe je woning er het aantrekkelijkst uitziet in de (online)presentatie en tijdens de bezichtigingen. Maar wat nou als je je huis verkoopt tijdens de feestdagen? Kun je dan wel een kerstboom neerzetten, of de tuin vol gooien met lampjes? Wat kan wel en wat niet? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

 

Tip 1: De kerstboom

Het is belangrijk dat de woning er tijdens de bezichtigingen zo ruimtelijk mogelijk uitziet. Zo kunnen de kijkers namelijk het beste hun eigen spullen en behoeftes in het huis visualiseren. Een kerstboom kán wel, maar let erop dat het wellicht beter is als deze een maatje kleiner is dan normaal, om genoeg ruimte over te laten. Twijfel je of het in jouw woning wel past? Dan raden we aan om de kerstboom een jaartje over te slaan. Wat ook een optie is, is om de traditionele kerstboom in te ruilen voor een “platte kerstboom”.  https://nl.pinterest.com/search/pins/?q=platte%20kerstboom&rs=typed

 

Tip 2: Persoonlijke spullen

Om het visualiseren voor de kijker nog makkelijker te maken, is het belangrijk om zo min mogelijke persoonlijke spullen in huis te hebben. Denk aan foto’s, werkjes van de kinderen en kerstkaarten. Zo hou je het neutraal en fijner voor de kijker om doorheen te wandelen. Je kunt deze spullen natuurlijk ook vlak voor de bezichtiging opbergen.

 

Tip 3: Verlichting

Verlichting is de basis voor elke woning. Een totaal leeg huis kan gezellig aanvoelen door puur en alleen goede verlichting. Het is dan ook voor bezichtigingen belangrijk dat je de juiste verlichting hebt. Al helemaal omdat het rond de feestdagen al zo vroeg donker is, is het belangrijk om dit in je voordeel te gebruiken en het zo warm mogelijk te laten aanvoelen. Dit kun je doen door voornamelijk de donkere hoekjes wat meer uit te lichten en te controleren welke lichtkleur de lampen zijn. De kleur van licht wordt uitgedrukt in het aantal Kelvin, waarbij 2700K de prettigste en meest gebruikte kleur is.

 

Tip 4: Less is more

Op jouw woning kunnen verschillende mensen afkomen. Mensen die het liefst de kerstboom het hele jaar laten staan, maar ook mensen die er helemaal niks mee hebben. Het is belangrijk om rekening te houden met iedereen en je een beetje in te houden met de versiering. Laat bijvoorbeeld de kerststal een jaartje liggen, maar hang wel die leuke ster voor het raam. Hou het rustig en overzichtelijk.

 

Tip 5: De tuin

Ook de tuin is heel belangrijk als mensen komen kijken naar je woning. Omdat het tijdens de feestdagen al rond 16:00 uur schemerig wordt, is het leuk als de tuin een beetje uitgelicht is, en je als het ware naar de woning toegetrokken wordt. Ook hier is de kleur van de lampjes belangrijk. We raden het af om wit of gekleurd licht te gebruiken, omdat dit koud kan overkomen en de woning een andere indruk kan geven. Hang bijvoorbeeld 1 lichtslinger op van 2700K en je zit helemaal goed, want ook hierbij: less is more.

 

Twijfel je over de aankleding van je woning? Onze stylisten, makelaars en/of adviseurs kijken graag met je mee om samen voor het beste verkoopresultaat te gaan.